Herbata czarna uprawiana w prowincji Darjeeling położonej w północno - wschodniej części Indii. Pochodzi z pierwszego, najświeższego zbioru (First Flush) odbywającego się w drugiej połowie marca 2022 r.
Liście: zielonkawe liście o różnych odcieniach.
Plantacja: ogród Nagri został założony w roku 1883. Nazwa pochodzi od "Nav Gauri" i nawiązuje do dziewięciu wcieleń hinduskiej bogini płodności Parvati" Plantacja leży w dolinie Rongbong, i znajduje się na wysokości 1600m n.p.m. Dawniej na tym terenie trzymano bydło, dlatego nazywa się je Farmą Nagri. Niestety, ogród Nagri przez długi okres czasu był zaniedbany. Jednak obecny właściciel mocno w niego zainwestował podnosząc jakość produkcji herbaty do wysokiego poziomu. Oprócz produkcji herbaty na terenie tego ogrodu uprawiane są także piękne orchidee, imbir, kardamon i pyszne pomarańcze.
Aromat i smak: świeży, aksamitny napar o posmaku mandarynki i jaśminu, w smaku wyczuwalna nuta soczystej pomarańczy.
Kolor naparu: złotawy, przejrzysty.
Zaparzanie: 10 g (około 6 płaskich łyżeczek) na 1000 ml wody o temperaturze 85°C, parzyć przez 1,5 minuty.