Od niedawna w naszej ofercie pojawiły się biodegradowalne torebki ze struną
polecamy!
Zapraszamy do przeglądania nowego katalogu Oxalis w języku angielkim - katalog zawiera również zdjęcia akcesorów:
https://oxalis.cz/files/katalog2020/en/OXALIS_EN_FlippingBook_2/flipbook/
Przygotowujemy indywidualne zamówienia na herbaciane prezenty - przedstawiamy kilka przykładowych realizacji i zapraszamy do kontaktu!
UWAGA!
Od 1 lipca 2020r. obowiązują nowe stawki Vat na:
- Konfitury: 5%
- Soki: 5%
- zioła jednorodne: 5%
- miesznki ziołowe: 8%
- rooibosy i honeybusz czysty i z dodatkami: 5%
- mieszanki owocowe pozostają na VAT 8%
już jest - oczekiwany i wytęskniony ;-)
Darjeeling Balasun SFTGFOP1 Himalayan Mystic FF 2020
https://oxalis.pl/produkty?searchProduct=+Himalayan+Mystic
polecamy!
najświeższa herbata prosto z Indii z kuszącą karmelowo-orzechową nutą
https://oxalis.pl/produkty?searchProduct=ASSAM+MELENG+FTGFOP1+Cl
zniewalający smak umami z nutą zielonego groszku, czyli najświeższa japońska herbata SHINCHA (kultywar Saemidori) już dostępna!
https://oxalis.pl/produkt,3717,shincha-kirishima-2020-organic-50g--oryginalne-japonskie-opakowanie.html
Kochani Klienci!
W ostatnich dniach udało nam się wprowadzić na www.oxalis.pl kilka udogodnień dla klientów detalicznych:
- zamówienia detaliczne, krajowe od 50zł wysyłamy GRATIS!
- zamówienia doręczamy do PACZKOMATÓW w całej Polsce;
- w czasie zamówienia można zaznaczyć okienko "WYŚLIJ JAKO PREZENT" i po prostu wybrać inny adres do wysyłki, postaramy się wtedy jeszcze ładniej zapakować paczkę ;)
Oxalis powoli zdradza tajemnice nowej oferty ;) - poniżej znajdą Państwo link do katalogu 2019/2020.
Największa niespodzianka to na pewno kosmetyki produkowane z herbaty: pasta do zębów z matchy, szampon z Senchy Satsuma - daje do myślenia, prawda?
Nasze herbaty, Rooibos Kropla Słońca i Pu-Erh Wiśnie w Rumie, stały się składnikiem craftowego, bezalkoholowego i - co najważniejsze - doskonałego w smaku piwa Mad Driver. Udało nam się (w godzinach pracy;) spróbować między innymi Vermont IPA i Chery Rum Stout i zdecydowanie polecamy!
Więcej informacji znajdą Państwa na stronie www.maddriver.eu
Zapraszamy do przeglądania jubileuszowego katalogu Oxalis 2018/2019 w wersji on-line!
Znajdą w nim Państwo wiele nowości, piękne zdjęcia akcesoriów i opisy herbat pochodzących między innymi z Gruzji, Malawi i Nowej Zelandii. Polecamy!
Dojechały do nas 3 nowe, pochodzące z plantacji ekologicznych Matcha Organic w saszetkach pakowanych po 1,5g.
Oxalis ma już 25 lat!
Z tej okazji mamy dla Was herbaciany quiz.
Rozwiązanie zajmuje 2 minuty a będzie gwarantowana nagroda;)
Zapraszamy!
http://bit.ly/25latOxalis
Szanowni Klienci,
w naszej ofercie dostępna jest etykietka z:
- dokładnym składem
- sposobem zaparzania
- krajem pochodzenia
- nazwą Państwa punktu sprzedaży.
O szczegóły proszę pytać telefonicznie lub e-mailowo.
Prosimy o telefoniczny kontakt z nami jedynie na poniższe numery komórkowe.
Można skontaktować się z nami również poprzez pocztę e-mail, stronę www, SMS etc. Zapraszamy!
Paweł Winiarski: | 501414312 |
SKLEP DETALICZNY: | 508148854 |
Ewa Paluszkiewicz: | 501776912 |
Wioletta Furman-Winiarska: | 509446967 |
Jakub Niemiec: | 509447491 |
Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili nas podczas Święta Herbaty w Cieszynie. Bawiliśmy się doskonale i już czekamy do następnego roku!
To, że herbatą można delektować się jak dobrym winem, whisky czy kawą wiadomo nie od dziś. Ostatnio zastanawialiśmy się nad czymś więcej: czy herbata może dojrzewać, mieć szczególnie poszukiwane roczniki, zmieniać swoje właściwości w czasie? Dużo wątpliwości rozjaśniło nam się, po spotkaniu z Panem Wojciechem Woźniakiem - podróżnikiem, ekspertem, właścicielem sklepu thetea.pl i doskonałym czajmanem. Dodamy, że mało kto tak trafnie potrafi opisywać smak herbaty…
Pierwsze herbaty tego roku już u nas:
Nasza Yerba Mate pochodzi z południowej Brazylii, ze stanów: Parana, Rio Grande do Sul a Santa Catarina.
Zapraszamy do obejrzenia filmiku czajnikowy.pl, który powstał podczas wizyty w naszej siedzibie głównej w Czechach: https://youtu.be/fjzHx-Xjgjs
Nie każdy wie, że w Oxalis wszystkie paczki wysyłamy poprzez firmę kurierską GLS, która oferuje wiele opcji doręczenia - nie musimy biernie czekać na kuriera, ponieważ możemy sami śledzić i przekierować paczkę (wszystkie instrukcje znajdują się w przesłanej do odbiorcy wiadomości mailowej). Dzięki temu możliwe jest wskazanie nowego adresu, zmiana terminu dostawy, zamówienie paczki do pobliskiego punktu i odebranie jej w dogodnym czasie!
Pani Ika Graboń opowiedziała nam o kawie i sposobach jej testowania. Dobrze, że tym razem zaczęliśmy rano, bo czekało na nas „morze kofeiny”.
W ramach 24 Finału WOŚP w Centrum Handlowym w Gliwicach Rafał Przybylok pobił rekord Guinnessa w parzeniu herbaty. Zaparzył 330 kubków herbaty w 60 minut. Gratulacje!
Zapraszamy do zapoznania się z naszym najnowszym katalogiem na zbliżający się sezon:
http://old.oxalis.cz/katalogy/2017/en/
Długo czekaliśmy na szkolenie z alternatywnych metod zaparzania kawy. Było świetnie, ale "takie szkolenie to powinno być o 6 rano", bo wypiliśmy tyle kawy, co nigdy! Dziękujemy Coffee Bar Academy
5 września odwiedziliśmy Republikę Czeską, aby wziąć udział w spotkaniu, podczas którego twórca OXALIS Pan Petr Zelik zaprezentował nowości, jakie znajdą się w jesiennej ofercie. Zapraszamy do przejrzenia zdjęć.
Byliśmy na Święcie Herbaty i bardzo się nam podobało!!!
Kilka słów o imprezie:
Święto herbaty jest wielokulturowym festiwalem, organizowanym od 2009 roku w Cieszynie, przez organizacje pozarządowe z obu brzegów Olzy. Przez lata festiwal urósł do rangi prawdziwej oazy dla wszystkich miłośników herbaty i jej kultury, a jego popularność stale rośnie. Jest to przykład tego, jak można stworzyć coś wielkiego dzięki sporej dozy entuzjazmu i niegasnącej pasji. Każdego roku, goście mogą korzystać z bogatego programu oferującego różnorodne warsztaty, spotkania podróżnicze i nie tylko, koncerty i degustacje herbaty.
Pierwszego dnia cieszyńskiego Święta herbaty nasza koleżanka Ewa wzięła udział w mistrzostwach parzenia Tea Brewers Cup, w finale zaparzyła jedną z naszych ulubionych koreańskich zielonych i... zdobyła pierwszą nagrodę! Gratulujemy!
Zapraszamy do zobaczenia relacji z imprezy: http://youtu.be/CSxmvsxBy4o
Bytomska herbaciarnia "Herbata" przygotowała świetny wykład i warsztaty "Japońskie tradycje herbaciane". Rozmawialiśmy o historii i kulturze herbaty w Japonii, próbowaliśmy matchy, banchy, kukichy i wielu innych. Chętni mogli nawet spróbować, jak wchodzi się do tradycyjnego pawilonu herbacianego!
Rozstrzygnęliśmy konkurs na najlepsze opakowanie herbaciane. Brali w nim udział studenci katowickiej Akademii Sztuk Pięknych. Podczas uroczystego spotkania z Rektorem, Profesorami i Studentami wręczyliśmy autorom wyróżnionych prac nagrody i rozmawialiśmy o tym, jak połączyć zmysł artystyczny z praktycznym.
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!
Herbaty Oxalis znaleźli w pakietach startowych uczestnicy 3 Słupskiego Biegu Niepodległości.
Poniżej kilka zdjęć upamiętniających to wydarzenie.
W Zakopanem będzie nowy sklep z naszymi herbatami! 11 listopada miało miejsce jego uroczyste otwarcie połączone z degustacją. Zapraszamy do przejrzenia zdjęć!
Wczoraj mielismy okazję wziąć udział w cuppingu kaw w gliwickiej kawiarnia KAFO, było odkrywczo !
Poznańskie festiwal herbaty Zaparzaj! uważamy za bardzo udany. Braliśmy udział w 10 godzinych spotkaniach i wykładach herbacianych. Klimat miejsca udzielał się wszystkim. Wypite litry camellia sinensis do dzisiaj krążą nam we krwi dodając energii i skrzydeł do dalszego podążania drogą herbaty.
Jaka jest różnica pomiędzy wywarem a odwarem? Skąd pochodzi Vilcacora? Czy zioła można parzyć dwa razy?
Na te i wiele innych pytań odpowiedziała prawdziwa znawczyni tematu - Anna Dygoń z herbaciarni "Anula". Przy okazji w naszej nowej wzorcowni spróbowaliśmy kilku znakomitych herbat Darjeeling z najnowszego zbioru.
W warszawskiej herbaciarni "Herbaty Czas" mieliśmy przyjemność spotkać się z jednym z najlepszych znawców herbaty w Polsce - Panem Robertem Tomczykiem, autorem świetnych "Zapisków o herbacie”.
Inspiracją spotkania była herbata Pu Erh, ale w nietypowym i niespotykanym wydaniu - degustowaliśmy Pu Erh biały, który ma zupełnie niespodziewany - zaskakujący, "niepuerhowy" - smak. Kolejną ciekawostką były ręcznie przygotowane herbaty koreańskie, które gospodarz spotkania sprowadził wprost z lokalnych plantacji.
Do późnych godzin wieczornych rozmawialiśmy o herbatach uprawianych w Chinach, Japonii i Korei i spróbowaliśmy specjałów z tegorocznych zbiorów - można było tylko żałować, że takich okazji nie ma więcej...
Kolejny raz Bytom gościł miłośników herbaty z całej Polski. Na naszym firmowym stoisku zaparzyliśmy kilkadziesiąt dzbanków zielonego Sejaka, białej i zielonej Mantry i kilku innych. Rozdaliśmy też mnóstwo próbek. Zapraszamy do przejrzenia zdjęć z Szolki Tyju 2015!
Od września mamy w sprzedaży kilkanaście rodzajów najlepszej czekolady, jakiej próbowaliśmy (a próbowaliśmy naprawdę wielu...). Chodzi o naturalną i doskonałą czekoladę marki Cortez.
Po więcej szczegółów zapraszamy na stronę producenta: www.czekoladacortez.pl
W dniach od 4-5 lipca bieżącego roku na Wzgórzu Zamkowym odbyła się już 7 edycja wyjątkowego Święta herbaty na którym nie mogło nas nie być ...
Zapraszamy do przejrzenia zdjęć!
Zapraszamy do przejrzenia zdjęć w galerii!
Już w sprzedaży "szampan pośród herbat" - herbaty Darjeeling pochodzące z pierwszego wiosennego zbioru.
Szczegowe informacje można znaleźć TUTAJ.
Jaka jest różnica pomiędzy wywarem a odwarem? Skąd pochodzi Vilcacora? Czy zioła można parzyć dwa razy?
Na te i wiele innych pytań odpowiedziała prawdziwa znawczyni tematu Anna Dygoń z herbaciarni "Anula". Przy okazji spróbowaliśmy kilku znakomitych herbat Darjeeling z najnowszego zbioru.
Jak przygotowuje się herbatę dojrzewającą? Co to jest 'mao cha'? Jakie są rodzaje Pu-Erhów?
Na te i inne pytania znaleźliśmy odpowiedzi podczas dzisiejszego szkolenia. W naszej nowej wzorcowni przeprowadziliśmy degustację chińskich Pu-Erhów.
Zapraszamy do przejrzenia zdjęć!
Jak przygotowuje się herbatę dojrzewającą? Co to jest 'mao cha'? Jakie są rodzaje Pu-Erhów?
Na te i inne pytania znaleźliśmy odpowiedzi podczas dzisiejszego szkolenia. W naszej nowej wzorcowni przeprowadziliśmy degustację chińskich Pu-Erhów.
W bytomskim Muzeum Górnośląskim trwa wystawa najpiękniejszych polskich wyrobów ceramicznych. Takiej okazji nie mogli nie wykorzystać miłośnicy herbaty. Na wernisażu wystawy nasi przyjaciele z herbaciarni HERBATA zaparzali mieszankę herbat OXALIS w tradycyjnym samowarze. Specjalnie na ten dzień Maciek i Justyna odtworzyli mieszankę czarnych herbat, które pijano na dworze ostatniego cara Rosji...
W bytomskim Muzeum Górnośląskim trwa wystawa najpiękniejszych polskich wyrobów ceramicznych. Takiej okazji nie mogli nie wykorzystać miłośnicy herbaty. Na wernisażu wystawy nasi przyjaciele z herbaciarni HERBATA zaparzali mieszankę herbat OXALIS w tradycyjnym samowarze. Specjalnie na ten dzień Maciek i Justyna odtworzyli mieszankę czarnych herbat, które pijano na dworze ostatniego cara Rosji...
W dniach od 12 do 14 września 2014 roku w Bytomiu odbyło się I Bytomskie Święto Herbaty "Szolka Tyju". Jako partner imprezy mieliśmy przyjemność przygotować dla Was stoisko z najlepszymi herbatami świata, przeprowadzić szkolenia i warsztaty oraz rozstrzygnąć konkurs z nagrodami.
My bawiliśmy się świetnie - wszystkim Uczestnikom "Szolki..." gorąco dziękujemy i zapraszamy na kolejną edycję w przyszłym roku!
Więcej informacji i materiałów można znaleźć na fanpage'u: Szolka Tyju
Zapraszamy do przejrzenia zdjęć w galerii.
5 września odwiedziliśmy Republikę Czeską, aby wziąć udział w spotkaniu, podczas którego twórca OXALIS Pan Petr Zelik zaprezentował nowości, jakie znajdą się w jesiennej ofercie. Zapraszamy do przejrzenia zdjęć.
Dziękujemy naszym klientom za odwiedzenie nas na stoisku Oxalis podczas odbywających się targów Tea&Coffee World Cup w Warszawskim Centrum EXPO w dniach 11-13 lutego 2014r.
Dziękujemy naszym klientom za odwiedzenie nas na stoisku Oxalis podczas odbywających się targów Tea&Coffee World Cup w Warszawskim Centrum EXPO w dniach 11-13 lutego 2014 r. Zapraszamy do naszej galerii: http://oxalis.pl/galeria,48
Warsztaty herbaciane już za nami. Dziękujemy Herbaciarni Herbata w Bytomiu oraz Wam, za tak liczne przybycie. A oto krótki fotoreportaż :)
20 - lecie działalności naszej firmy Oxalis w Czechach.
6 i 7 lipca 2013 odbyło się w Cieszynie Święto herbaty - jak co roku od 5 lat na Wzgórzu Zamkowym. W tym roku Święto Herbaty wspierał Festiwal Rozwoju i Kultury. Zapraszamy do zapoznania się ze zdjęciami ze święta w naszej galerii: http://www.oxalis.pl/galeria,45
17 czerwca mieliśmy przyjemność uczestniczyć w wykładzie o herbatach Oolong odbywającym się w Pradze.
Wykład prowadzony był przez Panią Jane Pettigrew, autorkę wielu książek o herbacie (n.p. wydany w Polsce w 1998r poradnik dla konesera "Królestwo Herbaty").
Na wykładzie poznaliśmy wiele faktów dotyczących samej uprawy jak i pracochłonnej obróbki tych herbat.
Herbaty Oolong, to bardzo zróżnicowana grupa herbat, począwszy od lekko-oksydowanych (reakcja enzymów z tlenem) - o właściwościach zbliżonych do herbaty zielonej, aż do mocno-oksydowanych - podobnych do herbaty czarnej. Ich degustacja to prawdziwa uczta dla podniebienia. Uzupełnieniem wykładu były ciekawe historie związane z "odkryciem" procesu preparowania oolongów…
6 –7 września obchodziliśmy okrągłą rocznicę powstania OXALIS w Czechach. W tej okazji mogliśmy poznać historię powstania firmy oraz początków jej działalności, jak również zobaczyć od środka. Zapraszamy do obejrzenia krótkiej relacji zdjęciowej w naszej galerii.
Od dzisiaj możemy zaoferować dawkę czystej przyjemności zamkniętą w pięknych, metalowych, atrakcyjnych puszkach i opakowaniach.
Miłośnicy słodkości na całym świecie, każdego dnia, odkrywają skarby Monbany.
Proszę spróbować, a chwile przyjemności nabiorą nowego smaku....
Chcąc podkreślić wysoką jakość naszych herbat dołączamy certyfikaty pochodzenia wraz z dokładnym opisem.
Istnieje również możliwość ich pobrania z naszej strony www.oxalis.pl/certyfikaty
http://www.facebook.com/pages/Oxalis-Polska/342178425793292?fref=ts