Bestseller

Indie Plantacja AA   (kod 80219)

Czas parzenia/temp.   5  93-94 °C

Kraj pochodzenia:
Indie

Składniki:
Arabika 100% w ziarnach.

Opis:

Plantacja: po raz pierwszy do Indii sadzonkę kawy przywiózł święty Baba Budan przemycając ją z jemeńskiego portu w Mocha. Pierwsza indyjska plantacja w górach Chikkamagaluru posiada więc jego imię. Najlepsza Arabika pochodząca z indyjskich regionów takich jak Mysore lub Malabar sprzedawana jest pod wspólną marką Plantation AA. "AA" jest określeniem grupy do której zaliczana jest plantacja w skali: AA, A,B,C i T (gdzie AA oznacza najlepszą z nich).

Kawa: o dokładnie wyselekcjonowanym ziarnie, wytwarzana jest metodą "mokrą".

Aromat i smak: orzechów nerkowca z nutą czekolady. Po zaparzeniu mocna, o dość dużej zawartości kofeiny.

Zaparzanie: zmielić 7g kawy, zalać 150ml wody o temp. 93-94°C, parzyć 5 min.

Polecany sposób zaparzania: CHEMEX, włoska kawiarka, Espresso, driper, French Press (zaparzacz tłokowy).

Wybraliśmy kawy, które najlepiej smakują zaparzone jako tradycyjne espresso:

Arabika Brazylia Santos
Arabika Etiopia Yirgacheffe
Arabika Indie Plantacja AA
Arabika Kolumbia Excelso
Arabika Kuba Serrano Superior
Arabika Papua Nowa Gwinea Plantation A HOAC


Produkty o podobnym składzie:

Biały Nugat

(kod 80392)
Bestseller
8,20 (brutto) / 50 g

Kolumbia Excelso

(kod 80212)
Bestseller
8,85 (brutto) / 50 g

Peru SHB Organic

(kod 80216)
Bestseller Bio
9,10 (brutto) / 50 g
Inne produkty z CZYSTE:

10,55 (brutto) / 50 g
7,70 (brutto) / 50 g

Kolumbia Excelso

(kod 80212)
Bestseller
8,85 (brutto) / 50 g
8,25 (brutto) / 50 g
Wczytuję