El Salwador Santa Barbara Honey   (kod 80297)

Czas parzenia/temp.   5  90 °C

Kraj pochodzenia:
Salwador

Składniki:
Arabika 100% w ziarnach.

Opis:

Plantacja: Santa Barbara położona jest w urokliwej, górzystej okolicy na obszarze 52 ha, na wysokości od 1500 do 1800 m n.p.m. w regionie Ahuachapán. Właścicielką plantacji jest Mercedes de Menéndez, prowadzi ona tę plantację wraz z mężem, a ich wysiłek odzwierciedla się w kawie o wysokiej jakości.

Kawa:  produkowana metodą suchą, zwaną "honey", podczas której usuwa się skórkę i miąższ owocu, a następnie suszy się na słońcu ziarna otoczone pergaminem. Charakteryzuje się lekką konsystencją i mocnym aromatem, podkreślonym delikatną słodyczą.

Aromat i smak: zrównoważona kawa o aksamitnym smaku moreli, dojrzałych brzoskwiń i miodu.

Polecany sposób zaparzania: CHEMEX, włoska kawiarka, ekspres przelewowy, French Press, Aeropress.


Produkty o podobnym składzie:

Algierska

(kod 80319)
7,35 (brutto) / 50 g
Polecamy
7,35 (brutto) / 50 g
Wczytuję