Herbata czarna uprawiana w prowincji Darjeeling położonej w północno - wschodniej części Indii. Pochodzi z pierwszego, najświeższego zbioru (First Flush) odbywającego się w drugiej połowie marca 2023 r.
Liście: podłużne, w różnych odcieniach zieleni listki wraz ze srebrnymi tipsami (tzw. silver tips - liście pochodzące z górnej partii krzewu herbacianego).
Plantacja: Organiczny ogród herbaciany Sivitar, założony w 1900 roku, znajduje się w dzielnicy Kurseong w prowincji Darjeeling. Przez ten obszar upraw przepływa rzeka Mahandi, która zaopatruje glebę w bogate składniki odżywcze. Znajduje to również odzwierciedlenie w świeżym, niezapomnianym smaku herbaty, który zachwyci każdego miłośnika herbaty.
Nawa ogrodu zaczerpnięta została od słów Siv ~ Siva ~ 'Shiva Pan - jeden z hinduskiej Trójcy Bogów oraz Tar- Lepcha słowo oznaczające „Dom”, można więc nazwę ogordu tlumaczyć jako Siedziba Pana Śiwy.
Aromat i smak: świeży, napar w którym odnaleźć można owocowe nuty dojrzałej moreli i soczystej pomarańczy.
Kolor naparu: złotawy, przejrzysty.
Zaparzanie: 10 g (około 6 płaskich łyżeczek) na 1000 ml wody o temperaturze 85°C, parzyć przez 2 minuty.
Ilość zaparzań: 1-2