Nowość

Rwanda Garuka   (kod 80511)

50 g
8,80 brutto
100 g
17,60 brutto
250 g
44,00 brutto
1 kg
176.00 zł
158,40 brutto
Zapytaj o produkt - sklep.internetowy@oxalis.pl
Czas parzenia/temp.   5  93-94 °C

Kraj pochodzenia:
Rwanda

Składniki:
Arabika 100% w ziarnach.

Opis:

Kawa uprawiana w rejonach Nymasheke i Karongi. Kawa pozyskiwana metodą mokrą. W miejscowym języku Garuka znaczy "przyjdź znowu" - plantatorom każdego roku zależy na wyprodukowaniu kawy tak dobrej, aby klienci wracali po nią kolejny raz.

Aromat i smak: Intensywna w smaku z delikatną nutą dojrzałych malin, wiśni i syropu daktylowego.

Zaparzanie: zmielić 7g kawy, zalać 150ml wody o temp. 93-94°C, parzyć 5 min.

Polecany sposób zaparzania: CHEMEX, Kawiarka włoska, Espresso, Driper, French Press (zaparzacz tłokowy), Aeropress.

Wybraliśmy kawy, które najlepiej smakują zaparzone jako tradycyjne espresso:

Arabika Brazylia Santos
Arabika Etiopia Yirgacheffe
Arabika Indie Plantacja AA
Arabika Kolumbia Excelso
Arabika Kuba Serrano Superior
Arabika Papua Nowa Gwinea Plantation A HOAC

Wczytuję