Polecane produkty:

Wczytuję

Oxalis » Aktualności

Telefony w Oxalis

Z powodu awarii czekamy na Państwa telefony pod numerami komórkowymi. Można skontaktować się z nami również poprzez pocztę e-mail, stronę www, SMS etc. Zapraszamy!

Paweł Winiarski: 501414312
SKLEP DETALICZNY: 508148854
Ewa Paluszkiewicz: 501776912
Małgorzata Horzela: 503098366
Wioletta Furman-Winiarska: 509446967
Jakub Niemiec: 509447491

Oxalis od środka

Zapraszamy do obejrzenia filmiku czajnikowy.pl, który powstał podczas wizyty w naszej siedzibie głównej w Czechach: https://youtu.be/fjzHx-Xjgjs

OFERTA 2017/18

Zapraszamy do zapoznania się z naszym najnowszym katalogiem na zbliżający się sezon:
http://old.oxalis.cz/katalogy/2017/en/

Matcha Organic w saszetkach

Dojechały do nas 3 nowe, pochodzące z plantacji ekologicznych Matcha Organic w saszetkach pakowanych po 1,5g.

Elastyczna dostawa paczek GLS

Nie każdy wie, że w Oxalis wszystkie paczki wysyłamy poprzez firmę kurierską GLS, która oferuje wiele opcji doręczenia - nie musimy biernie czekać na kuriera, ponieważ możemy sami śledzić i przekierować paczkę (wszystkie instrukcje znajdują się w przesłanej do odbiorcy wiadomości mailowej). Dzięki temu możliwe jest wskazanie nowego adresu, zmiana terminu dostawy, zamówienie paczki do pobliskiego punktu i odebranie jej w dogodnym czasie!

 

rekord Guinnessa pobity!

W ramach 24 Finału WOŚP w Centrum Handlowym w Gliwicach Rafał Przybylok pobił rekord Guinnessa w parzeniu herbaty. Zaparzył 330 kubków herbaty w 60 minut. Gratulacje!

Cortez

Od września mamy w sprzedaży kilkanaście rodzajów najlepszej czekolady, jakiej próbowaliśmy (a próbowaliśmy naprawdę wielu...). Chodzi o naturalną i doskonałą czekoladę marki Cortez.

Po więcej szczegółów zapraszamy na stronę producenta: www.czekoladacortez.pl

Pierwsze miejsce!

Pierwszego dnia cieszyńskiego Święta herbaty nasza koleżanka Ewa wzięła udział w mistrzostwach parzenia Tea Brewers Cup, w finale zaparzyła jedną z naszych ulubionych koreańskich zielonych i... zdobyła pierwszą nagrodę! Gratulujemy!

Zapraszamy do zobaczenia relacji z imprezy: http://youtu.be/CSxmvsxBy4o

Cejlon i herbaty cejlońskie

28 maja miało miejsce oficjalne otwarcie wzorcowni OXALIS połączone z wykładem o Sri Lance i plantacjach cejlońskich autorstwa rodowitego Lankijczyka. Ratnasiri Suriya Arachchi (Suri) urodził się na Sri Lance. Jest poetą, tłu­maczem, baj­ko­pi­sarzem, ani­ma­torem kul­tury, który „pro­pa­guje kul­turę Sri Lanki w Pol­sce i odwrot­nie”.  

Zapraszamy do przejrzenia zdjęć w galerii!

 

Nagrody w Akademii Sztuk Pięknych

Rozstrzygnęliśmy konkurs na najlepsze opakowanie herbaciane. Brali w nim udział studenci katowickiej Akademii Sztuk Pięknych. Podczas uroczystego spotkania z Rektorem, Profesorami i Studentami wręczyliśmy autorom wyróżnionych prac nagrody i rozmawialiśmy o tym, jak połączyć zmysł artystyczny z praktycznym.

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!

Wszystko na temat ziół i degustacja Darjeeling

Jaka jest różnica pomiędzy wywarem a odwarem? Skąd pochodzi Vilcacora? Czy zioła można parzyć dwa razy?

Na te i wiele innych pytań odpowiedziała prawdziwa znawczyni tematu - Anna Dygoń z herbaciarni "Anula". Przy okazji w naszej nowej wzorcowni spróbowaliśmy kilku znakomitych herbat Darjeeling z najnowszego zbioru.

Zapraszamy do przejrzenia zdjęć w galerii!

Darjeeling First Flush 2015

Już w sprzedaży "szampan pośród herbat" - herbaty Darjeeling pochodzące z pierwszego wiosennego zbioru.

Szczegowe informacje można znaleźć TUTAJ.

Degustacja w nowej wzorcowni

Jak przygotowuje się herbatę dojrzewającą? Co to jest 'mao cha'? Jakie są rodzaje Pu-Erhów?

Na te i inne pytania znaleźliśmy odpowiedzi podczas dzisiejszego szkolenia. W naszej nowej wzorcowni przeprowadziliśmy degustację chińskich Pu-Erhów.

Zapraszamy do przejrzenia zdjęć w galerii!

Wystawa najpiękniejszej polskiej ceramiki

W bytomskim Muzeum Górnośląskim trwa wystawa najpiękniejszych polskich wyrobów ceramicznych. Takiej okazji nie mogli nie wykorzystać miłośnicy herbaty. Na wernisażu wystawy nasi przyjaciele z herbaciarni HERBATA zaparzali mieszankę herbat OXALIS w tradycyjnym samowarze. Specjalnie na ten dzień Maciek i Justyna odtworzyli mieszankę czarnych herbat, które pijano na dworze ostatniego cara Rosji...

Zapraszamy do przejrzenia zdjęć w galerii.

"Szolka Tyju" 2014 zakończona! Dziękujemy!

W dniach od 12 do 14 września 2014 roku w Bytomiu odbyło się I Bytomskie Święto Herbaty "Szolka Tyju". Jako partner imprezy mieliśmy przyjemność przygotować dla Was stoisko z najlepszymi herbatami świata, przeprowadzić szkolenia i warsztaty oraz rozstrzygnąć konkurs z nagrodami.

My bawiliśmy się świetnie - wszystkim Uczestnikom "Szolki..." gorąco dziękujemy i zapraszamy na kolejną edycję w przyszłym roku!

Więcej informacji i materiałów można znaleźć na fanpage'u: Szolka Tyju

Zapraszamy do przejrzenia zdjęć w galerii.

Nowości w ofercie OXALIS

5 września odwiedziliśmy Republikę Czeską, aby wziąć udział w spotkaniu, podczas którego twórca OXALIS Pan Petr Zelik zaprezentował nowości, jakie znajdą się w jesiennej ofercie. Zapraszamy do przejrzenia zdjęć.

Tea & Coffee World Cup

Dziękujemy naszym klientom za odwiedzenie nas na stoisku Oxalis podczas odbywających się targów Tea&Coffee World Cup w Warszawskim Centrum EXPO w dniach 11-13 lutego 2014 r. Zapraszamy do naszej galerii: http://oxalis.pl/galeria,48


Certyfikaty Pochodzenia

Chcąc podkreślić wysoką jakość naszych herbat dołączamy certyfikaty pochodzenia wraz z dokładnym opisem.
Istnieje również możliwość ich pobrania z naszej strony www.oxalis.pl/certyfikaty

  • 10119 Herbata zielona Korea Jeoncha
  • 10123 Herbata zielona Korea Sejak
  • 10124 Herbata zielona Korea Joongjak
  • 21216 Herbata biała Yin Zhen " Srebrna Igła "
  • 10159 Herbata zielona Japan Genmaicha Musashi
  • 10160 Herbata zielona Japan Bancha Arashiyama
  • 860091 Herbata zielona Matcha Izumi 30g Organic

Etykiety na torebki

Szanowni Klienci,

w naszej ofercie dostępna jest etykietka z:
- dokładnym składem
- sposobem zaparzania
- krajem pochodzenia
- nazwą Państwa punktu sprzedaży.

O szczegóły proszę pytać telefonicznie lub e-mailowo.

Monbana

Od dzisiaj możemy zaoferować dawkę czystej przyjemności zamkniętą w pięknych, metalowych, atrakcyjnych puszkach i opakowaniach.
Miłośnicy słodkości na całym świecie, każdego dnia, odkrywają skarby Monbany.
Proszę spróbować, a chwile przyjemności nabiorą nowego smaku....

  • MONBANA Bombonierka Neapolitans 72g (18szt.x4g)
  • MONBANA Ziarna kawy w czekoladzie 180g
  • MONBANA Migdały w czekoladzie 180g
  • MONBANA KAKAO 100% w puszce 200g
  • MONBANA Czekolada na gorąco Classic 250g
  • MONBANA Czekolada na gorąco Orzech 250g
  • MONBANA Czekolada na gorąco Karmel 250g
  • MONBANA Czekolada na gorąco Wanilia 250g
  • MONBANA Czekolada na gorąco Migdałowa 250g

20-lecie Oxalis

6 –7 września obchodziliśmy okrągłą rocznicę powstania OXALIS w Czechach. W tej okazji mogliśmy poznać historię powstania firmy oraz początków jej działalności, jak również zobaczyć od środka. Zapraszamy do obejrzenia krótkiej relacji zdjęciowej w naszej galerii.

Święto Herbaty Cieszyn


6 i 7 lipca 2013 odbyło się w Cieszynie Święto herbaty - jak co roku od 5 lat na Wzgórzu Zamkowym. W tym roku Święto Herbaty wspierał Festiwal Rozwoju i Kultury. Zapraszamy do zapoznania się ze zdjęciami ze święta w naszej galerii: http://www.oxalis.pl/galeria,45

Praga - szkolenie Oolong

17 czerwca mieliśmy przyjemność uczestniczyć w wykładzie o herbatach Oolong odbywającym się w Pradze.

Wykład prowadzony był przez Panią Jane Pettigrew, autorkę wielu książek o herbacie (n.p. wydany w Polsce w 1998r  poradnik dla konesera "Królestwo Herbaty").
Na wykładzie poznaliśmy wiele faktów dotyczących samej uprawy jak i pracochłonnej obróbki tych herbat.

Herbaty Oolong, to bardzo zróżnicowana grupa herbat, począwszy od lekko-oksydowanych (reakcja enzymów z tlenem) - o właściwościach zbliżonych do herbaty zielonej, aż do mocno-oksydowanych - podobnych do herbaty czarnej. Ich degustacja to prawdziwa uczta dla podniebienia. Uzupełnieniem wykładu były ciekawe historie związane z "odkryciem" procesu preparowania oolongów…

Yerba Mate

Nasza Yerba Mate pochodzi z południowej Brazylii, ze stanów: Parana, Rio Grande do Sul a Santa Catarina.