Polecamy

Czekolada biała z truskawkami i japońską herbatą ...   (kod SC 80159)

Zapytaj o produkt - sklep.internetowy@oxalis.pl

Kraj pochodzenia:
Polska

Opis:


O czekoladzie

Specjały manufaktury Cortez tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady, bazując wyłącznie na naturalnych składnikach. Powstają w procesie ręcznego formowania oraz konfekcjonowania. Czekolada nie posiada w swoim składzie innego tłuszczu poza masłem kakaowym (dzięki temu dosłownie rozpływa się w ustach). Owoce i przyprawy wybrane do czekoladowych kompozycji są w pełni naturalne - nie są kandyzowane, dosładzane czy konserwowane.

Jak przechowywać czekoladę?

Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.

Wczytuję