Kraj pochodzenia:
Czechy (kraj uprawy herbaty: Indie, Nilgiri)
Składniki:
czarna indyjska herbata Nilgiri z dodatkiem zielonej herbaty, rodzynki (rodzynki, olej słonecznikowy), kuleczki cukrowe (cukier 81%, mąka pszenna, skrobia ryżowa, stabilizator guma arabska, maltodekstryna, barwnik spożywczy srebrny (srebrny-E174) i biały (ditlenek tytanu-E171), jeżyny, aromat, żółte pączki róży, kawałki białej czekolady (cukier, mleko pełne w proszku, laktoza, emulgator – lecytyna sojowa, aromat), kawałki karmelu (mleko, cukier, syrop glukozowy, śmietana, masło). Może zawierać śladowe ilości orzechów. Zawiera gluten, mleko, laktozę, lecytynę sojową.
Opis:
Czarna herbata z dodatkami o wyrazistym smaku toffi i czekolady z nutą owoców leśnych. Doskonale nadaje się jako oryginalny herbaciany prezent na wszelkie okazje - i stąd jej nazwa.
Bazą tej mieszanki jest czarna herbata uprawiana w paśmie górskim Nilgiri, zwanej „Niebieskimi Górami” w południowych Indiach.
Jeden z naszych Klientów, ze względu na widoczne w tej kompozycji cukrowe kuleczki, nazwał ją "herbatą z rtęcią - dla Teściowej". Podobno potem jeszcze lepiej zaczęła się sprzedawać...
Zaparzanie: 1 łyżeczka (2g) na 200ml, 96°C, parzyć 3 min.
Wartości odżywcze w 100 ml zaparzonej herbaty z 1 g herbaty.
Wartość energetyczna KJ | Wartość energetyczna Cal | Tłuszcz | Kwasy tłuszczowe nasycone | Węglowodany | Cukier | Białko | Sól |
18,00 | 4,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,03 |