Kraj pochodzenia:
Polska
Składniki:
czekolada ciemna 91,5% (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), pomarańcze liofilizowane 8,5%. Masa kakowa w czekoladzie mlecznej min. 60%. Może zwierać mleko, orzechy i zboża zawierające gluten.
Opis:
O czekoladzie
Specjały manufaktury Cortez tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady, bazując wyłącznie na naturalnych składnikach. Powstają w procesie ręcznego formowania oraz konfekcjonowania. Czekolada nie posiada w swoim składzie innego tłuszczu poza masłem kakaowym (dzięki temu dosłownie rozpływa się w ustach). Owoce i przyprawy wybrane do czekoladowych kompozycji są w pełni naturalne - nie są kandyzowane, dosładzane czy konserwowane.
Jak przechowywać czekoladę?
Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.