Chcesz napić się dobrej kawy, niezależnie od tego, czy jesteś w podróży, w hotelu, czy na wycieczce w górach?
Praktyczne opakowanie Drip Coffee jest dokładnie tym, czego szukasz.
en zestaw do kawy zmieści się również w kieszeni, dzięki czemu ulubioną kawę możesz zabrać ze sobą wszędzie.
Świeżo mielona kawa zapakowana jest w poręczny filtr z uchwytami. Filtr jest hermetycznie zamknięty w woreczku, który utrzymuje świeżość kawy do momentu otwarcia.
Parzenie kawy jest łatwe i szybkie. Zmielona kawa znajduje się w filtrze z uchwytami, który po prostu przyczepiasz do krawędzi kubka, a następnie zalewasz kawę tylko gorącą wodą i pozostawiasz na 3 minuty. Następnie ostrożnie wyciągnij torebkę i możesz cieszyć się kawą tak, jak lubisz.
Instrukcja użycia:
1. Otwórz paczkę!
2. Oderwij górną część filtra wzdłuż linii
3. Umieść filtr na kubku
4. Wlej gorącą wodę do filtra* znajdującego się w kubku
* Napełnij filtr do kawy po brzegi wodą o temperaturze 93°C, uzupełniaj stopniowo. Użyj 170 ml wody, aby uzyskać wyraźniejszy smak i 200 ml, aby uzyskać delikatniejszy smak. Po ostatnim uzupełnieniu odczekaj, aż woda całkowicie przepłynie przez filtr (ok. 3 min).
Po raz pierwszy do Indii sadzonkę kawy przywiózł święty Baba Budan przemycając ją z jemeńskiego portu w Mocha. Pierwsza indyjska plantacja w górach Chikkamagaluru posiada więc jego imię.
Plantacja: Kawa pochodzi z farmy Riverdale w regionie wschodnich gór Ghat. Właściciel Prakashan Balaraman zapewnia staranne przetwarzanie klasyczną metodą tylko dojrzałych wiśni.
Kawa: o dokładnie wyselekcjonowanym ziarnie, wytwarzana jest metodą "mokrą".
Zawartość kofeiny: wysoka
Aromat i smak: orzechów nerkowca z nutą mlecznej czekolady i orzechów arachidowych. Niska kwasowość.
Zaparzanie: zalać 170ml wody o temp. 93°C, parzyć 3 min.