Chcesz napić się dobrej kawy, niezależnie od tego, czy jesteś w podróży, w hotelu, czy na wycieczce w górach?
Praktyczne opakowanie Drip Coffee jest dokładnie tym, czego szukasz.
en zestaw do kawy zmieści się również w kieszeni, dzięki czemu ulubioną kawę możesz zabrać ze sobą wszędzie.
Świeżo mielona kawa zapakowana jest w poręczny filtr z uchwytami. Filtr jest hermetycznie zamknięty w woreczku, który utrzymuje świeżość kawy do momentu otwarcia.
Parzenie kawy jest łatwe i szybkie. Zmielona kawa znajduje się w filtrze z uchwytami, który po prostu przyczepiasz do krawędzi kubka, a następnie zalewasz kawę tylko gorącą wodą i pozostawiasz na 3 minuty. Następnie ostrożnie wyciągnij torebkę i możesz cieszyć się kawą tak, jak lubisz.
Instrukcja użycia:
1. Otwórz paczkę!
2. Oderwij górną część filtra wzdłuż linii
3. Umieść filtr na kubku
4. Wlej gorącą wodę do filtra* znajdującego się w kubku
* Napełnij filtr do kawy po brzegi wodą o temperaturze 93°C, uzupełniaj stopniowo. Użyj 170 ml wody, aby uzyskać wyraźniejszy smak i 200 ml, aby uzyskać delikatniejszy smak. Po ostatnim uzupełnieniu odczekaj, aż woda całkowicie przepłynie przez filtr (ok. 3 min).
Plantacja: kawa ta rośnie na ocienionych stokach Andów, zbierana jest w tradycyjny sposób - ręcznie - wybierane są tylko dojrzałe ziarna. Największa ilość certyfikowanej, organicznej kawy uprawiana jest w regionach Chanchamayo i Cuzco.
Kawa: umieszczony przy nazwie skrót SHB oznacza najwyższej jakości ziarna (SHB = strictly hard bean - wyłącznie twarde ziarna), używa się również zamiennie skrótu SHG (Strictly High Grown - wyłącznie wysokie uprawy), który oznacza kawę pochodzącą z plantacji położonych co najmniej 1500 metrów nad poziomem morza. Kawa z tego typu upraw uważana jest za najlepszą na świecie, gdyż jej smak i aromat jest czysty, pozbawiony "dodatków" pochodzących z zanieczyszczeń środowiska, czy nadmiernej ilości pestycydów (krzewy wyżej rosnące są mniej narażone na występowanie takich chorób jak rdza kawowa, czy też na ataki ze strony insektów) - stąd często kawa SHG jest jednocześnie kawą organiczną.
Zawartość kofeiny: średnia.
Aromat i smak: kawa o subtelnym, zrównoważonym, łagodnym smaku o umiarkowanej kwasowości i pełnym, słodkawym aromacie.
Zaparzanie: zalać 170ml wody o temp. 93-94°C, parzyć 3 min.