Koszyk 0,00 zł

Czekolada mleczna CIASTECZKOWA PRZYJEMNOŚĆ 155g

(kod SB 80033)
27,00 zł brutto
ilość
Kraj pochodzenia
Polska, Wrocław
Składniki
Składniki: czekolada mleczna 92% (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator: lecytyny (z soi), naturalny aromat, herbatniki 7,4%(mąka pszenna, cukier, masło (z mleka) 12%, syrop cukru inwerowanego, substancje spulchniające:węglany sodu i difosforany, serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku pełne, sól, emulgator: lecytyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty( mleko i jajka w proszku), orzechy laskowe. Produkt może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne, gluten, nasiona sezamu.
Opis

Najwyższej jakość belgijska czekolada mleczna (Callebaut) z dodatkiem maślanych herbatników oraz orzechów laskowych.

O czekoladzie

Specjały wrocławkiej manufaktury Balduno tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady.

Jak przechowywać czekoladę?

Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.



Wartość odżywcza produktu: na 100g
wartość energetyczna 2347kJ/561kcal
tłuszcz 36,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,6g
węglowodany 50,1g
w tym cukry 45,0g
blonnik 2,2g
białko 7,7g
sól 0,3g