Belgijska czekolada gorzka z orzechami
O czekoladzie
Specjały wrocławkiej manufaktury Balduno tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady.
Jak przechowywać czekoladę?
Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.
tabela wartości odżywczych | |
Wartość odżywcza produktu: | na 100g |
wartość energetyczna | 2197kJ/525kcal |
tłuszcz | 36,6g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21,8g |
węglowodany | 31,8g |
w tym cukry | 25,2g |
blonnik | 14,3g |
białko | 8,7g |
sól | 0,0g |