Idealny prezent dla ukochanej osoby :)
Czekolada ruby swoją nazwę zawdzięcza niezwykle zmysłowemu
i intrygującemu kolorowi, który zaskoczył wszystkich fanów czekolady na całym świecie.
Intensywnie rubinowy blask to zasługa wybranych szczepów kakaowca z Brazylii, Ekwadoru oraz Wybrzeża Kości Słoniowej, gdzie całkowicie naturalnie ich ziarna przyjmują tak wyjątkowy i niespodziewany odcień.
Sekretem jest również pominięcie tradycyjnej fermentacji nasion
w dalszym procesie produkcji.
Wszystko to składa się na radość
i szczęście o nutach owocowych, delikatnym smaku i lekko kremowej konsystencji.
O czekoladzie
Specjały manufaktury Cortez tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady, bazując wyłącznie na naturalnych składnikach. Powstają w procesie ręcznego formowania oraz konfekcjonowania. Czekolada nie posiada w swoim składzie innego tłuszczu poza masłem kakaowym (dzięki temu dosłownie rozpływa się w ustach). Owoce i przyprawy wybrane do czekoladowych kompozycji są w pełni naturalne - nie są kandyzowane, dosładzane czy konserwowane.
Jak przechowywać czekoladę?
Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.