Polecamy

Serce z czekolady rubinowej 80g   (kod SC 50402)

1 szt.
19,00 brutto
ilość   

Kraj pochodzenia:
Polska

Składniki:
czekolada ruby (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, aromat naturalny waniliowy).

Opis:

Idealny prezent dla ukochanej osoby :)

Czekolada ruby swoją nazwę zawdzięcza niezwykle zmysłowemu
i intrygującemu kolorowi, który zaskoczył wszystkich fanów czekolady na całym świecie.

Intensywnie rubinowy blask to zasługa wybranych szczepów kakaowca z Brazylii, Ekwadoru oraz Wybrzeża Kości Słoniowej, gdzie całkowicie naturalnie ich ziarna przyjmują tak wyjątkowy i niespodziewany odcień.

Sekretem jest również pominięcie tradycyjnej fermentacji nasion
w dalszym procesie produkcji.

Wszystko to składa się na radość
i szczęście o nutach owocowych, delikatnym smaku i lekko kremowej konsystencji.


O czekoladzie

Specjały manufaktury Cortez tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady, bazując wyłącznie na naturalnych składnikach. Powstają w procesie ręcznego formowania oraz konfekcjonowania. Czekolada nie posiada w swoim składzie innego tłuszczu poza masłem kakaowym (dzięki temu dosłownie rozpływa się w ustach). Owoce i przyprawy wybrane do czekoladowych kompozycji są w pełni naturalne - nie są kandyzowane, dosładzane czy konserwowane.

Jak przechowywać czekoladę?

Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.

Inne produkty z CZEKOLADY, CUKIERKI I ORZECHY:

Polecamy
21,50 (brutto) / 1 szt.
Nowość
32,00 (brutto) / 1 szt.
30,00 (brutto) / 1 szt.
16,00 (brutto) / 1 szt.
Wczytuję