Kraj pochodzenia:
Polska
Składniki:
Składniki:
Opis:
Mleczna belgijska czekolada z wyską zawarością prażonego kakao z dodatkiem orzechów laskowych, pekan, nerkowca, nerkowca.
O czekoladzie
Specjały wrocławkiej manufaktury Balduno tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady.
Jak przechowywać czekoladę?
Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.
Wartość odżywcza produktu: | na 100g |
wartość energetyczna | 2438kJ/582kcal |
tłuszcz | 41,90g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18,90g |
węglowodany | 44,0g |
w tym cukry | 40,7g |
blonnik | 3,1g |
białko | 8,1g |
sól | 0,2g |