Gorzka belgijska czekolada z wysoką zawartością prażonego kakao z dodatkiem pistacji, orzechów laskowych, migdałów blanszowanych oraz jagód goji.
Zawartość kakao: 70,5 %
O czekoladzie
Specjały wrocławkiej manufaktury Balduno tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady.
Jak przechowywać czekoladę?
Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.
Wartość odżywcza produktu: | na 100g |
wartość energetyczna | 2063kJ/493kcal |
tłuszcz | 26,59g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16,22g |
węglowodany | 56,61g |
w tym cukry | 53,67g |
blonnik | 5,8g |
białko | 6,09g |
sól | 0,02g |