Kraj pochodzenia:
Czechy
Składniki:
kawałki jabłka, hibiskus, owoce białej morwy, żurawina wielkoowocowa (min. 10%) (żurawina Vaccinium macrocarpon, cukier), owoce czarnego bzu, jeżyny, kawałki buraka, jagody, aromat. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Opis:
dobrze zrównoważony smak leśnych owoców i miodu.
Zaparzanie: 5 czubatych łyżeczek (18g) na 1000ml, 96°C, parzyć 6 min.
Wartości odżywcze w 100 ml zaparzonej herbatki z 1,8 g suszu owocowego.
Wartość energetyczna KJ | Wartość energetyczna Cal | Tłuszcz | Kwasy tłuszczowe nasycone | Węglowodany | Cukier | Białko | Sól |
23,00 | 5,00 | 0,00 | 0,00 | 0,50 | 0,00 | 0,00 | 0,03 |
Na temat zalet mieszanek owocowych piszemy TUTAJ.