Kraj pochodzenia:
Polska
Składniki:
Składniki: czekolada gorzka 73,3% (miazga kakaowa, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z soi). Minimalna zawartość kakao: 70,4% ; wiśnie w syropie 24,1% (wiśnie, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, konserwant: sorbinian potasu, aromat); żurawina liofilizowana 2,6%.Produkt może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne, mleko, gluten, nasiona sezamu.
Opis:
Belgijska czekolada gorzka z wiśniami w lukrze i żurawiną liofilizowaną.
O czekoladzie
Specjały wrocławkiej manufaktury Balduno tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady.
Jak przechowywać czekoladę?
Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.
tabela wartości odżywczych | |
Wartość odżywcza produktu: | na 100g |
wartość energetyczna | 2023kJ/483kcal |
tłuszcz | 28,10g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16,80g |
węglowodany | 43,10g |
w tym cukry | 37,50g |
blonnik | 12,3g |
białko | 7,0g |
sól | 0,0g |