Kraj pochodzenia:
Polska
Składniki:
Składniki: czekolada mleczna 46% (cukier, mleko pełne w proszku, masło kakaowe, masa kakaowa, emulgator: lecytyny (z soi), naturalny aromat waniliowy, minimalna zawanaturalny aromat waniliowy. Minimalna zawartość kakao: 25,5%). Produkt może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne, gluten, nasiona sezamu.
Opis:
Czekolada gorzka, mleczna i biała.
O czekoladzie
Specjały wrocławkiej manufaktury Balduno tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady.
Jak przechowywać czekoladę?
Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.