Polecane produkty:

21,00 (brutto) / 1 op.
Produkt na zamówienie

Kolumbia Excelso

(kod 80212)
Bestseller
7,45 (brutto) / 50 g

Kolumbia Excelso

(kod 80212)
Bestseller
7,45 (brutto) / 50 g

Peru SHB Organic

(kod 80216)
Bestseller Bio
7,75 (brutto) / 50 g
Wczytuję

Oxalis » O herbatach i kawach » Kawa - mielenie i zaparzanie

Ważne, by kawa była świeża, najlepiej świeżo palona, mielona tuż przed zaparzeniem – odkryje przed nami całe swoje bogactwo smaku i aromatu. 

Z uwagi na ulotność substancji aromatycznych zawartych w kawie, zaleca się mielenie tylko potrzebnej ilości ziaren bezpośrednio przed parzeniem. Jeśli natomiast dysponujemy kawą już zmieloną, przechowujmy ją w szczelnie zamkniętym pojemniku, dzięki temu dłużej zachowa aromat. 

W związku z tym, że istnieje kilka metod przyrządzania kawy, stopień zmielenia ziaren powinien być dostosowany do każdej z nich. Stwarza się tym samym warunki optymalnej ekstrakcji aromatów i substancji smakowych w procesie parzenia kawy.

Nasza oferta kaw z całego świata

Polecane produkty:

21,00 (brutto) / 1 op.
Produkt na zamówienie

Kolumbia Excelso

(kod 80212)
Bestseller
7,45 (brutto) / 50 g

Kolumbia Excelso

(kod 80212)
Bestseller
7,45 (brutto) / 50 g

Peru SHB Organic

(kod 80216)
Bestseller Bio
7,75 (brutto) / 50 g
Wczytuję