Darmowa dostawa od 120 zł • 14 dni na zwrot • stałe rabaty dla stałych klientów

Serce z czekolady rubinowej 80g

(kod ZZSC 50402)
Przykro nam :(
Ten produkt jest obecnie niedostępny

Zobacz inne, dostępne w tej kategorii


12,00 zł (brutto) / 50 gram
92,00 zł (brutto) / 1 szt.
1,80 zł (brutto) / 1 szt.
18,50 zł (brutto) / 1 szt.
Kraj pochodzenia
Polska
Składniki
czekolada ruby (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, aromat naturalny waniliowy).
Opis

Idealny prezent dla ukochanej osoby :)

Czekolada ruby swoją nazwę zawdzięcza niezwykle zmysłowemu
i intrygującemu kolorowi, który zaskoczył wszystkich fanów czekolady na całym świecie.

Intensywnie rubinowy blask to zasługa wybranych szczepów kakaowca z Brazylii, Ekwadoru oraz Wybrzeża Kości Słoniowej, gdzie całkowicie naturalnie ich ziarna przyjmują tak wyjątkowy i niespodziewany odcień.

Sekretem jest również pominięcie tradycyjnej fermentacji nasion
w dalszym procesie produkcji.

Wszystko to składa się na radość
i szczęście o nutach owocowych, delikatnym smaku i lekko kremowej konsystencji.


O czekoladzie

Specjały manufaktury Cortez tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady, bazując wyłącznie na naturalnych składnikach. Powstają w procesie ręcznego formowania oraz konfekcjonowania. Czekolada nie posiada w swoim składzie innego tłuszczu poza masłem kakaowym (dzięki temu dosłownie rozpływa się w ustach). Owoce i przyprawy wybrane do czekoladowych kompozycji są w pełni naturalne - nie są kandyzowane, dosładzane czy konserwowane.

Jak przechowywać czekoladę?

Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.

Opinie


Nikt jeszcze nie ocenił tego produktu

Ostatnio oglądane