Kraj pochodzenia:
Polska
Składniki:
czekolada mleczna 91,5% (cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator lecytyny (z soi), naturalny aromat waniliowy, minimalna zawartość kakao 33,6%); truskawka liofilizowana, malina liofilizowana, żurawina liofilizowana. Produkt może zawierać: inne orzechy, orzeszki ziemne, gluten, nasiona sezamu.
Opis:
Wymiar 16cm x 16cm.
Najwyższej jakość belgijska mleczna czekolada ( Callebaut ) z dodatkiem truskawki, maliny oraz żurawiny liofilizowanej.
Czekolada wykonana ręcznie.
O czekoladzie
Specjały wrocławkiej manufaktury Balduno tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady.
Jak przechowywać czekoladę?
Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.
tabela wartości odżywczych | |
Wartość odżywcza produktu: | na 100g |
wartość energetyczna | 2336kJ/558kcal |
tłuszcz | 36,25g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20,34g |
węglowodany | 46,92g |
w tym cukry | 45,19g |
blonnik | 4,01g |
białko | 6,7g |
sól | 0,19g |