Nowość Polecamy

Ciasto Kasutera Uji Matcha 200g (5 porcji)   (kod SK 80126)

Zapytaj o produkt - sklep.internetowy@oxalis.pl

Kraj pochodzenia:
Japonia

Opis:

Wyprodukowany i upieczony w Japonii, z pasją i japońskim umiłowaniem do jakości tworzonej tylko w Japonii i przez Japończyków.

Przepyszne, wyjątkowo miękkie i wilgotne japońskie ciasto Kasutera z herbatą Uji Matcha i dodatkiem słodkiej czerwonej fasolki.

„Kasutera” – to japoński specjał z Nagasaki, nazywane też ciastem Castella. Jego nazwa oraz przepis wywodzi się od portugalskiego "Pão de Castela" (Chleb z Kastylii), który misjonarze portugalscy przywieźli do Japonii w XVI w. Dzisiaj to najpopularniejsze ciasto w Japonii, zawsze w prostej, geometrycznej formie, związanej z japońskim umiłowaniem ładu i porządku.

Zawierają słynną UJI MATCHA, co nadaje ciastu wyjątkową jakość, wysublimowany smak oraz piękny zielony kolor. „Uji Matcha” bowiem, to swoista etykieta herbaty Matcha najwyższej jakości, bo wyprodukowanej w mieście Uji w pref. Kyoto w Japonii. Stamtąd właśnie wywodzi się japońska tradycja herbaciana i jej kwintesencja – japońska ceremonia herbaty.

Producent:
Sakura Seika, Japonia


Inne produkty z MATCHA:

Bio
4,00 (brutto) / 1 szt.
Wczytuję