Czekolada ORIGIN Ekwador 70% z płatkami złota 85g   (kod SC 80150)

1 szt.
30,00 brutto
Zapytaj o produkt - sklep.internetowy@oxalis.pl

Opis:


Wytrawna czekolada o wyrazistym smaku z nutami owoców tropikalnych i cynamonu, uszlachetniona płatkami 22-karatowego złota Nuty smakowe: owoce tropikalne, cynamon, banan, nuty ziemiste Kakaowce z Ekwadoru, rosnące na rozległych płaskowyżach Andów pośród najczystszych górskich rzek, pozwalają uzyskać czekoladę o wyjątkowo intensywnym i wyrazistym smaku. Wytrawność tej czekolady, wynikająca z dużej zawartości kakao, niespodziewanie przełamują nuty owoców tropikalnych, banana oraz cynamonu, co w ostatecznym finiszu przynosi przyjemne wrażenie świeżej lekkości i łagodności. Płatki 22-karatowego złota nadają czekoladzie ekstrawagancji i atrakcyjności.

O czekoladzie

Specjały manufaktury Cortez tworzone są z najwyższej jakości belgijskiej czekolady, bazując wyłącznie na naturalnych składnikach. Powstają w procesie ręcznego formowania oraz konfekcjonowania. Czekolada nie posiada w swoim składzie innego tłuszczu poza masłem kakaowym (dzięki temu dosłownie rozpływa się w ustach). Owoce i przyprawy wybrane do czekoladowych kompozycji są w pełni naturalne - nie są kandyzowane, dosładzane czy konserwowane.

Jak przechowywać czekoladę?

Idealną temperaturą do przechowywania czekolady jest 12-20°C.
Nie należy przechowywać czekolady w lodówce, ale w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu!
Czekolada zawiera cukier i tłuszcz, obydwa te składniki bardzo łatwo absorbują zapachy z otoczenia. Należy zatem pamiętać, aby nie przechowywać czekolady z produktami, które wydzielają intensywny zapach.

Polecane produkty:

9.81 zł Polecamy
6,87 (brutto) / 10 g
13.90 zł Polecamy
11,12 (brutto) / 25 g

FINE TASTE 50G

(kod PA 40789)
11,50 (brutto) / 1 szt.
Bestseller
28,00 (brutto) / 1 szt.
Wczytuję