Kraj pochodzenia:
Chiny, powiat Fuding, prowincja Fujian, ogród Huling.
Składniki:
herbata czarna.
Opis:
Liście: jasnobrązowe, ręcznie zrolowane w kulki liście z dużą ilością golden tipsów.(tzw. golden tips - liście pochodzące z górnej partii krzewu herbacianego). W trakcie zaparzania listki rozwijają się uwalniając znakomity aromat i smak.
Aromat i smak: łagodnie słodkawy z nutą orzecha i łusek kakaowych.
Kolor naparu: złotawy, jasnobursztynowy.
Jedna herbaciana perełka waży w przybliżeniu 1 gram. Co ciekawe, na wykonanie jednej sztuki Chińczycy zużywają około 30 herbacianych listków. W opakowaniu 250 gramów tej herbaty mieści się wobec tego 7500 listków!!!
Zaparzanie: 1 kuleczka (1g) na 100ml, 96°C, 3-5 min.
Ilość zaparzeń: do 3 razy.