Kenia AA Kangocho   (kod 80285)

50 g
11,60 brutto
100 g
23,20 brutto
250 g
58,00 brutto
1 kg
232.00 zł
208,80 brutto
ilość   
Czas parzenia/temp.   5  93-94 °C

Kraj pochodzenia:
Kenia

Składniki:
Arabika 100% w ziarnach.

Opis:

Plantacja: położona na górze Sierra Mount na wysokości 1600 m n.p.m. w rejonie Nyeri, należy do zrzeszenia plantatorów zwanego Gikanda. Każdy plantator uprawia około 200 krzewów kawy. Najwyższej jakości zbioru dokonuje się tylko raz w roku - na wiosnę.

Kawa: "AA" jest określeniem grupy do której zaliczana jest plantacja w skali: AA, A, B, C i T (gdzie AA oznacza najlepszą z nich). Równomierne ziarna kawy otrzymuje się w procesie obróbki owocu kawowca metodą "mokrą".

Aromat i smak: kawa o mocnym, wyrazistym owocowym smaku z nutą czerwonej porzeczki i z lekką kwaskowatością. Ma bardzo pobudzające właściwości.

Zaparzanie: zmielić 7g kawy, zalać 150ml wody o temp. 93-94°C, parzyć 5 min.

Polecany sposób zaparzania: CHEMEX, driper, French Press (zaparzacz tłokowy), Aeropress.

Produkty o podobnym składzie:

Malibu

(kod 80322)
7,35 (brutto) / 50 g

Tofifi

(kod 80397)
Naturalny aromat
7,35 (brutto) / 50 g
Polecane produkty:

13.90 zł Polecamy
11,12 (brutto) / 25 g
9.81 zł Polecamy
6,87 (brutto) / 10 g
Bio Polecamy
8,50 (brutto) / 1 szt.
78,00 (brutto) / 1 szt.
Wczytuję