Kraj pochodzenia:
RPA
Składniki:
czerwony Rooibos (min. 77,7%), skórki pomarańczy (min. 3,8%), papaja (papaja, cukier, stabilizator – chlorek wapnia, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), aromat, czerwone owoce drzewa pieprzowego, drzewo sandałowe, kawałki imbiru (min. 1,9%), żeń-szeń, kwiatki pomarańczy, kwiatki bławatka i lawendy. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Opis:
Czerwony Rooibos o kuszącym smaku cytryny z nutą imbiru.
Wartości odżywcze w 100ml zaparzonej herbatki Rooibos z 1g suszu.
Wartość energetyczna KJ | Wartość energetyczna Cal | Tłuszcz | Kwasy tłuszczowe nasycone | Węglowodany | Cukier | Białko | Sól |
18,00 | 4,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,03 |
Zaparzanie: 10 g (około 6 płaskich łyżeczek) na 1000 ml wody o temperaturze 96°C, parzyć przez 5 minut.