Rodzaj kawy po wypaleniu można odróżnić oglądając charakterystyczną bruzdę na ziarnku (bariści mówią na nią „szew”) - arabika ma jasną w kształcie...
W teorii należy 6g kawy zalać 100g (100ml) wody o temperaturze 94ºC. Jednak 100ml wrzątku waży już nie 100, a 96g. Dlatego bariści stosują przelicznik 1:17 - 1g kawy na 17g wody,...
Chcę zapisać się na Newsletter. Zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych (adres email) przez Sprzedawcę (oxalis.pl) w celu marketingowym* Wyrażenie zgody jest dobrowolne. Mam prawo cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Mam prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, oraz prawo do przenoszenia danych na zasadach zawartych w polityce prywatności sklepu internetowego. Dane osobowe w sklepie internetowym przetwarzane są zgodnie z polityką prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z polityką prywatności przed wyrażeniem zgody.