Kraj pochodzenia:
Brazylia
Składniki:
Składniki: mate (min. 73,3%), kawałki mango (mango, cukier, stabilizator – chlorek wapnia, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), kwiatki ostu i kaktusa, aromat, owoce kiwi, guawa, liście aloesu. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Opis:
Charakterystyczny smak mate w połączeniu z mango, kaktusem i aloesem.
Nazwa pochodzi od pustyni Atakama (Atacama, hiszp. Desierto de Atacama) - Pustynia Mglista w Ameryce Południowej, należy do najbardziej suchych obszarów na świecie.
Akcesoria (bombille, calebassy etc.) do zaparzania mate znajdą Państwo TUTAJ.
Wartości odżywcze w 100ml zaparzonej herbatki Mate z 1,2 g suszu.
Wartość energetyczna KJ | Wartość energetyczna Cal | Tłuszcz | Kwasy tłuszczowe nasycone | Węglowodany | Cukier | Białko | Sól |
18,00 | 4,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,03 |