Polecane produkty:

Czas Relaksu

(kod 60147)
Bestseller
10,45 (brutto) / 50 g

Gunpowder Black

(kod 20602)
Nowość
9,80 (brutto) / 50 g

Gunpowder Black

(kod 20602)
Nowość
9,80 (brutto) / 50 g
Polecamy
7,35 (brutto) / 50 g
Wczytuję

Oxalis » O herbatach i kawach » La Pacho

LA PACHO Tabebuia impetiginosa
Lapacho, znane także pod nazwami pau d'arco, tahuari czy herbata Inków, to wewnętrzna kora z drzewa lapacho.
Z La pacho pozyskuje się korę, którą suszy się na potrzeby naparu.

Kup La Pacho w naszym sklepie internetowym

Właściwości naparu:
Lapacho jest powszechnie stosowane w medycynie tradycyjnej Ameryki Południowej. Badania właściwości leczniczych Lapacho wykazują, że jest ono:
•  bogate w pierwastki takie jak: żelazo, wapń, mangan i magnez. Poprawia obraz krwi - sprzyja wzrostowi ilości czerwonych ciałek we krwi, przeciwdziała miażdżycy,
•  wykorzystywane w leczeniu infekcji i schorzeń wywoływanych przez wirusy, bakterie, pasożyty, grzyby,
•  skutecznie zwalcza pasożyty, ułatwia trawienie, chroni błonę śluzową żołądka,
•  posiada aktywny składnik lapachol używany jest w leczeniu nowotworów złośliwych,
•  vdziała detoksykacyjnie, oczyszcza krew i narządy wewnętrzne z nadmiaru toksyn i trucizn,
•  ma właściwości antybiotyczne,
•  obniża poziom cukru we krwi.

Przeciwskazania:
La Pacho nie powinno być stosowane w czasie ciąży i karmienia, a także przez osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe!

Zaparzanie:
Kora pau d'arco jest używana głównie w formie wywaru.
1 łyżeczka kory na szklankę wody, gotować 5-15 min., po czym pozostawić wywar przez 15 min. Po odcedzeniu pić tylko sam wywar. Dawkowanie: 2-8 szklanek dziennie. Większe ilości zalecane są przy poważniejszych schorzeniach. Nie powinno się używać aluminiowych naczyń do przygotowania wywaru.

Polecane produkty:

Czas Relaksu

(kod 60147)
Bestseller
10,45 (brutto) / 50 g

Gunpowder Black

(kod 20602)
Nowość
9,80 (brutto) / 50 g

Gunpowder Black

(kod 20602)
Nowość
9,80 (brutto) / 50 g
Polecamy
7,35 (brutto) / 50 g
Wczytuję